Een lek band, kapot ventiel en de graslanden
Door: Hellen en Marcel
Blijf op de hoogte en volg Fam
09 Augustus 2007 | China, Peking
Op 7-8-07 vroeg eruit om om 07.30 uur met de bus weer terug te gaan richting Lanzhou, wat een prachtige rit is met schitterende bergen. Aangekomen in Lanzhou aan ongeveer 10 taxichauffeurs gevraagd om ons naar ons hostel te brengen, helaas spreken ze daar geen woord engels alleen chinees. Een probleem dus want ze kunnen ook geen engels lezen. Uiteindelijk door een taxi meegenomen maar die heeft met ons rondgereden en wist ook absoluut de weg niet. Uiteindelijk heeft Hellen uit de Lonely Planet maar een ander adres gekozen en zijn we daar afgezet. Die avond in een heerlijk luxe hotel geslapen met schoon, let wel, een schoon toilet en douche, want dat laat hier veel te wensen over. Die dag nog de witte pagode bezocht in Lanzhou, wat overigens ook twee miljoen inwoners heeft. De pagode is echt een publiekstrekker geworden en hij is ook niet wit, maar al met al toch een mooi uitzicht. Lekker stoer met een kabelbaan omhoog. Het uitzicht vanaf de berg is over de Yellow River, die echt heel geel is en ook tevens het riool van de stad is. Maak voor de chinezen niet uit want die varen met vlotten erin.
De volgende dag vroeg eruit want het vliegtuig vertrok om 08.50 uur richting XIAN. Daar gezellig stephen ontmoet, die het ook hier in China reuze naar zijn zin heeft. We gaan vandaag nog als de regen een beetje minder wordt met de fiets op stap en vertrekken vanavond richting Kunming (zuiden van China).
Het blijft een bijzonder en prachtig land.Helaas kunnen de foto's niet geplaatst worden, we proberen het bij het volgende internetcafe nogmaals.
Liefs, Marcel, Hellen, Cas en Leon
09 Augustus 2007 - 10:01
Ella:
Fantastisch wat jullie weer gedaan en gezien hebben Ik had natuurlijk al een hoop van jullie gehoord aan de telefoon, maar ik geniet van jullie verhalen. Jammer van de pictures maar die krijg ik nog wel te zien.Leuk dat Stephan het ook zo naar zijn zin heeft.Doe hem ook de groeten.Op mijn verjaardag nog een gezellige avond gehad.De rest mail ik wel naar jullie. Gr. en dikke kuz voor allemaal. Geniet ervan Mama -
09 Augustus 2007 - 10:05
Wilma:
Hallo familie,
Wat een belevenis zo'n reis. Voor jullie dan natuurlijk!!! Ik zou na 1 dag al gillend gek worden ha ha. Maar ontzettend leuk om de verhalen te lezen. Jullie genieten met volle teugen. Hellen ben heel benieuwd naar alle verhalen. Ik zie je in ieder geval in september. Veel plezier nog verder. Enne leuk dat jullie Stephen gezien hebben.
Gr. Wilma
09 Augustus 2007 - 11:05
Cor En Albien:
Hoi Hellen ik ben erg benieuwd naar de foto's jullie maken wel van alles mee he.
Dat houdt de stemming en spanning er wel in.
Nog veel plezier
Misschien is dit wel ons laatste berichtje naar jullie want we gaan zondag op vakantie. Met Cor gaat het ook al een stukje beter.
groetjes -
09 Augustus 2007 - 18:51
Maria Den Dulk:
wat hebben jullie een hoop meegemaakt en gezien vooral de kkatr die uit het kopje thee dronk. jammer dat he zo regent .denise is ook weer thuis en komt morgen vrijdag langa.gezellig dat stwven er is . coty en cvees zijn goed aangekomen en karin zit in drenthe dinsdag komen de drie meiden uit den helder langs..hans zit hier en zoekt de plaatsen op in de atlas .gefeliciteerd me ella. -
09 Augustus 2007 - 18:51
Hans Van Der Vecht:
Pffff, zwoegers (nou ja.....) in een vreemd land. Of te wel "noa ha" of zoiets. Wij (Bea en ik) zijn nét (2 uur) terug uit Frankrijk en ga ik morgen op mijn gemakje alle verhalen lezen.....
Wij wensen jullie allen héél veel plezier toe en geniet ervan!
Groetjes, Bea en Hans van der Vecht -
11 Augustus 2007 - 14:58
Cynthia:
Hoi,
Wat gaaf om jullie reisverslagen te lezen! Wij krijgen hier gelijk ook weer de kriebels om die kant op te gaan. Onze vakantie zit erop. We hebben genoten van drie zeer luie weken Frankrijk. Kijk uit naar jullie verdere belevenissen.
Groetjes van de hele familie.
Cynthia