Soms lastig een slaapplek te vinden, lukt altijd.
Door: Hellen en Marcel
Blijf op de hoogte en volg Fam
15 Augustus 2007 | China, Peking
De volgende dag zijn we nog meer richting het westen getrokken naar Dali. Dali is erg toeristisch en zeer geliefd bij talloze Chinezen die schijnbaar dezelfde kant op willen als wij. Het lijkt wel of zij ook onze lonelyplanet raadplegen en vervolgens zich in bussen storten en zich voor ons uit naar de bekende plekken laten brengen. De busreis liep voorspoedig zij het dat het steeds harder ging regenen. Nadat wij aangekomen waren in Dali en vervolgens met alle taxichaufeurs ruzie gemaakt hadden over de prijs, kwamen wij er langzamerhand achter dat wij niet in Dali stonden maar een ander dorp 18 kilometer verderop. Dat maakt natuurlijk wel een verschil of je 1 kilometer of 18 km moet rijden voor je 2 euro. Al met al toch weer een chauffeur gevonden die ons wilde brengen. Onder tussen was de stromende regen overgegaan in een constante hoosbui. Gelukkig zat ik(Marcel) veilig achter in met de kinderen en bekommerde Hellen zich over het uitzicht van de chauffeur. Zijn versleten ruitenwissers deden dappere pogingen de voorruit enigszins regen vrij te krijgen maat tevergeefs. Zijn zomerbanden waren zo glad als uiervet zodat wij zo nu en spinnend langs de vangrail schoven. Fier en stoer zette Hellen haar eigen zakdoekjes in om de flink bewasemde voorruit nog een beetje schoon te poetsen. Uiteindelijk toch in Dali aangekomen, maar nog een half uur met de tollende taxi rondgereden, niet wetende of de chauffeur nu wel of miet wist waar hij heen moest. Leuke straten waar ze, waarschijnlijk speciaal voor onze aankomst een halve meter water door lieten stromen. Had ik nu maar naar mijn moeder geluisterd dan had ik tenminste droge voeten gehouden. Uitstappen in een zwembad is geen pretje. Opeens doemde daar het bedoelde hostel op en als beloning, de keizer is op onze hand dus, kregen wij de alom aangeprezen familiekamer. Deze kamer zo groot als mijn eigen huis met een hemelbed uit de mingdynastie, whirlpool, gewoon bad, schrijftafel, eettafel, schommelstoel en tv, kregen wij natuurlijk voor een vriendenprijs. Dit alles omdat het rustig was volgens de receptioniste, waarschijnlijk was zij blind of nog nooit buiten geweest, want daar probeerde wel een miljoen Chinezen zich door de toeristen straatjes te wurmen.
De volgende dag hebben wij met de lokale bus een prachtige tocht gemaakt naar Erhai meer. Een leuke boottocht weliswaar regen, maar dan maak je wat mee. Weer een dag later zijn met de lokale bus en een soort tuktuk naar het dorp Xizhou gereden. Een echt Chinees dorp zonder toeristen.
De tijd zat er op in Dali en zijn wij naar Lyiang gereden. Begonnen met een kleine bus en halverwege overgeheveld in een grotere bus. Zo gaat dat hier. Nu zitten in een echt klein Chinees familiehostel, een kamer van 2 bij 2 meter voor 2 personen. Ze koken voor je en maken je ontbijt klaar, wat wil je nog meer. Vandaag afgezien op de fiets naar een hoger gelegen naxidorp.
Tot de volgende keer.
Marcel, Hellen, Casper, Stephen en Leon.
15 Augustus 2007 - 11:39
Ella:
Het is weer een fantastische belevenis wat jullie meegemaakt hebben.Ik heB gehoord via je mail dat alles verder goed gaat. Geniet zoveel je kan want nu nog maar 7 dagen en dat gaat heel hard.Ik ben benieuwd waar jullie nu nog naar toe gaan. Ik hoor het wel Kuz voor allemaal Mama -
15 Augustus 2007 - 11:43
Richard Dd:
Al met al een wereldvakantie zo te lezen :-)
Bij ons kan je nog niet met bootjes door de straten, maar er zijn omringende landen waar dat wel kan.
Ik heb begrepen dat de chinese overheid heeft aangekondigd minder verkeer en uitstoot te willen in de aanloop naar het olympisch jaar (dat is nu dus!). Wellicht trekt daardoor de bewolking weer weg.
Veel succes ! Richard -
15 Augustus 2007 - 12:08
Denise:
Heej naaste, maar toch verre, familie van mij!!
Weer heel wat gedaan en gezien! Ik had de foto's van vorige keer nog niet gezien, maar leuke foto's hoor! Mooie hoed heeft Casperina, hoe oud is ze nu?:p Nee hoor grapje lieve Cas, je lijkt gewoon op je moeder ;)
Balen van het regen elke keer, maar gelukkig kan je je er nooit zo aanstoren als je op vakantie bent, althans ik niet in Azië ;) Jullie zijn tenslotte toch bikkels!
Oma had het inderdaad al over de regen in China & andere landen en zij vertelde dat er brug was ingestort in China met een hoop doden. Maar die brug was nog niet in gebruik gesteld, dus ze was gerustgesteld ;)
Met mij verder alles prima, veel aan het werken, veel afspreken met vriendinnen, ben nu bij edita. Van het weekend ga ik naar Anton in Uithoorn, verjaardag van mady haar broertje zondag en 's avonds ga ik met mario zijn familie uiteten voor zijn vader's verjaardag! Vermaak mij prima en ik maak zelfs 's middags tijd vrij om mij voor school te her-inschrijven en wat schoolwerk uit te voeren, aint you proud on me?
Geniet er lekker van en geef lekker veel geld uit, zolang het nog kan ;) You never know!! Dikke kus latOr X -
15 Augustus 2007 - 14:56
Hans Van Der Vecht:
Wát een avonturen..... Het lijkt wel alsof ik een spannend boek aan het lezen ben!! Zodra er de melding van "wéér een bericht" van jullie binnenkomt móét ik die gewoon eerst lezen! En ineens is ook "China in het nieuws" nu anders geworden. Denise schreef het al, instortende brug, etc.
Geniet (maar dát doen jullie zéker, zo lees ik!) van jullie prachtige vakantie!
Groet, Hans -
15 Augustus 2007 - 17:44
Marian:
Hey vakantiegangers,
Nog veel plezier en ben alweer benieuwd naar het volgende avontuurlijke verhaal!! -
18 Augustus 2007 - 08:38
Stephen:
hej bedankt voor jullie smsje
was weer een leuk avontuur om hier te komen, zat als enige blanke in de bus, en niemand kon er natuurlijk engels, maar gelukkig kwam er een japans meisje naast mij zitten die wel engels sprak, dus ik kon mij de 8 uur niet vervelen! tijdens onze stop, moesten we wat eten in de keuken uitzoeken, maar alles wat ik aanweees zijde ze nee tegen, dus uiteindelijk kregen we wat te eten maar niet wat we besteld hadden! maja het was maar 18 yuan voor 2 personen! ;) vanacht was een erg goedkope avond ik heb alleen de taxi betaald en de rest van de drank was allemaal gratis om dat ik jarig ben. heb daarna maar even 2 uurtjes geslapen en ben daarna naar het vliegveld gegaan! haha vanavond weer uit en ik hoop op een goedkoop avondje!!
groetjes steef en ik zie jullie wel weer in nederland -
18 Augustus 2007 - 17:12
Don:
Hallo avonturiers,
Ik ben net terug van een reisje van bijna 4000 km op de brommer. Een zogenaamde alpentour. Ze waren er vast wel hoor die bergen maar ik heb ze niet gezien. Het was mistig en om het vriespunt boven op die cols. Je hoeft niet persé naar China te gaan om avonturen te beleven ! Maar het helpt wél ! Geniet er nog maar goed van en we praten nog wel bij !
Groetjes van Marianne en Don .